Seksuele gemeenschap noemen ze het ook wel. Maar volgens Tania Mulder hebben mannen en vrouwen als het gaat om de beleving van seks niet zo heel veel gemeen. Vooral de mannen kunnen veel beter. Om daar een handje bij te helpen geeft ze seksworkshops. Panorama ging de schoolbanken in.
seksles 1
Dat vooral het verbeteren van seks tussen man en vrouw de passie van Tania Mulder is, wordt snel duidelijk. Zittend in de aparte cursuskamer in haar huis in Hilversum gaat ze direct van start. Ooit begon ze met workshops erotische massages, inmiddels heeft ze een compleet sekslespakket op het menu. “Ik ben zelf altijd erg open minded geweest. Maar ik merkte dat praten over seks voor veel mensen nog een taboe is. Dat wil ik graag doorbreken. Door me in seks te verdiepen – en dankzij mijn eigen ervaringen – kan ik mannen én vrouwen helpen seks beter te maken. Of het nou gaat om een onenightstand of seks in een vaste relatie. Het seksleven van mensen verrijken is mijn passie geworden.”Terwijl ze blijft vertellen ligt Pamela op een matras op mij te wachten. Voor de duidelijkheid: Pamela is een siliconenpop zonder armen, benen en hoofd die straks dienst zal gaan doen als lesmateriaal. Als Tania met mij klaar is, moet ik in staat zijn vrouwen de ultieme seksbeleving te bezorgen. Of althans: iets dat daar dichter bij in de buurt komt dan wat ze gemiddeld voor de kiezen krijgen. Het feit dat Tania aangeeft dat ze me alles zal leren over de G-spot, doet me vermoeden dat ze me bepaald niet als beginner inschat. Anders had ze immers eerst de A- tot en met de F-spot wel met me doorgenomen.
Dat gaat niet passen, Frenk!

Eerst even wat algemene kennis. Mannen werken over het algemeen vanuit hun eigen seksbeleving. Tania: “Een man zit bijvoorbeeld niet te wachten op een vrouw die vóór een blowjob eerst een kwartier lang elders kusjes aan het geven is. Hij wil gewoon dat ze hem in haar mond neemt. Zo benaderen de meeste mannen dus ook een vrouw. Meteen richting de klit, bam! Maar zo werkt het niet bij vrouwen. Bij de meesten niet in ieder geval. Die willen juist dat er eerst gestreeld wordt, eromheen gedraaid. Zodat het lichaam daar beneden goed doorbloedt raakt en ze haar gedachten loslaat en zich overgeeft aan haar gevoel. Een man is geil en wil seks. Een vrouw zit vaak

seksles 3

eerst nog met andere dingen in haar hoofd. Die begint op nul. Is nog bezig met de boodschappen, zorgen, preutsheid, haar uiterlijk… Als je een vrouw echt geil wilt krijgen, zorg dan dat ze niet meer denkt, maar alleen nog maar voelt. Daarna gaat ze maar wat graag los. Maar je moet wel eerste moeite nemen haar in die stemming te krijgen.”

                                       Onze cursist oefent de kom-hier-beweging.

Wil je ook je partner beter in bed begrijpen? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven