DE CIRKEL VAN SLEUR

Als je langer een relatie hebt, sluipt de sleur er makkelijk in. Als je weet hoe dat komt, kan je er ook wat tegen doen.

Hoe ontstaat de cirkel van sleur?

  • Stel in een sleurDe verliefdheid van het begin is weg. De seks is routine geworden, niet meer spannend. Je vrijt steeds op dezelfde manier, en neemt steeds minder tijd voor elkaar en doet ook minder je best voor elkaar.
  • Vrouwen hebben minder zin in seks, doen geen moeite meer voor de man. Zitten bijvoorbeeld vaker in een joggingbroek op de bank en doen nooit meer sexy lingerie aan.
  • Mannen willen nog wel seks, maar de vrouw reageert niet meer, of heeft alleen maar seks om de man tevreden te houden. Dat is frustrerend voor mannen. Zij willen juist dat vrouwen seks hebben, omdat ze er zelf zin in hebben.
  • Ook de man geeft het op een gegeven moment op en doet geen moeite meer om de vrouw te verleiden.
  • Als je geen (spannende) seks meer hebt, ervaar je sleur en kun je ontevreden worden over je relatie. Behalve dat je nog minder seks zult hebben, word je dan ook gevoeliger voor spanning buiten je relatie. Je kunt dan makkelijker verliefd worden of seksuele aantrekking voelen voor anderen. Dat kan leiden tot vreemdgaan. Relaties lopen ook vaak op de klippen, omdat ‘de spanning weg is’.

Hoe voorkom je de cirkel van sleur? Of hoe los je hem op?

Zowel mannen, vrouwen als stellen samen kunnen wat doen tegen sleur. Kernwoorden zijn: moeite doen voor elkaar, aandacht en tijd investeren, nieuwe dingen uitproberen en een goede minnaar zijn.

Cirkel van sleur in een relatie

Cirkel van sleur

Advies en coaching voor stellen

Willen jullie persoonlijk advies over je relatie en tips om je seksleven te verbeteren? Neem dan contact met mij op. Ik ben Tania Mulder, sekscoach en geef advies en les aan stellen. Ik heb al veel stellen begeleid en altijd tot grote tevredenheid. Stellen leren waar hun partner nu eigenlijk echt zin van krijgt en opgewonden door wordt, en dat blijkt voor iedereen steeds weer een verrassing. Met veel kennis en handige tips gaan ze aan de slag en bloeit hun seksleven weer op! Lees meer

Lees nu verder: Tips tegen sleur in bed