TIP: SEKS-TIJD EN AANDACHT

Intimiteit, zin in seks en passie komen niet uit de lucht vallen. Als de eerste periode van verliefdheid voorbij is, en je bespringt elkaar niet meer iedere keer dat je elkaar ziet, zal je een nieuwe manier moeten vinden om het vuur te laten knetteren. Ja, dat kost wat meer tijd en energie, maar het is heel leuk om te doen. Goed nieuws dus, je kunt er samen wat aan doen!

Hoe maak je zin en tijd voor elkaar?

 • Plan tijd in om samen deze website te lezen
  Er staat veel informatie op over hoe de mannelijke en vrouwelijke seksualiteit werkt. Ook geven we jullie veel praktische tips om uit te proberen tussen de lakens. Daardoor wordt het veel makkelijker om echt iets te doen en je seksleven te verrijken of verbeteren.
 • Plan regelmatig een avond alleen voor elkaar
  Als je kinderen hebt, regel een oppas. Ga lekker uit eten, wandelen, naar de sauna of doe iets anders waarbij je samen bent en aandacht hebt voor elkaar. Dat geeft intimiteit in jullie relatie.
 • Plan seks-tijd
  Time for sexPlan niet alleen een leuke avond weg, maar plan ook daadwerkelijk tijd om met elkaar te vrijen. Daar is niets mis mee. Seks komt namelijk niet altijd spontaan. Zin kun je maken en het kan dan helpen om daar tijd voor te plannen. Als je weet dat je ’s avonds seks zult hebben, kan het zelfs helpen om het voorspel eerder te laten beginnen en elkaar overdag al een beetje uit te dagen (bijvoorbeeld door onder het koken niets onder je rokje te hebben (vrouw), of je vrouw een lange diepe zoen te geven en haar te zeggen dat je haar zo mooi vindt)
 • Geef elkaar een (erotische) massage
  Op die manier neem je de tijd om elkaar lang en langzaam aan te raken en maak je elkaar ontspannen. En, ontspanning is belangrijk om in de stemming te kunnen komen en zich te kunnen overgeven aan opwinding, zeker voor vrouwen… Tips voor erotische massage lees je hier, en de cursus van Tania Mulder volg je hier.
 • Geef elkaar af en toe een kadootje
  Gewoon, omdat de ander zo bijzonder voor je is. Hiermee laat je zien dat je aandacht hebt voor de ander en moeite doet. Voor vrouwen zijn bloemen en chocolade klassiekers, een net uitgekomen boek van haar favoriete schrijver, of een cd van de muziek die bijzonder is voor jullie. Voor mannen kun je ook kadootjes geven waaruit blijkt dat je hem kent en weet waar hij van houdt: sport, tv, muziek, lekker eten.

KaddoJe kunt ook spannende cadeautjes geven, waarmee je laat blijken dat je ondeugende plannetjes hebt: mooie muziek (om elkaar op te masseren), massageolie of een spannend lingeriesetje. Gebruik je fantasie. Als je iets met aandacht en liefde koopt kun je niet snel een foute keuze maken.

Lees ook tips voor mannen om tijd te nemen voor je vrouw en haar aandacht te geven. En tips voor vrouwen om tijd en aandacht te geven aan je man.

Advies en coaching voor stellen

Willen jullie persoonlijk advies over je relatie en tips om je seksleven te verbeteren? Neem dan contact met mij op. Ik ben Tania Mulder, sekscoach en geef advies en les aan stellen. Ik heb al veel stellen begeleid en altijd tot grote tevredenheid. Stellen leren waar hun partner nu eigenlijk echt zin van krijgt en opgewonden door wordt, en dat blijkt voor iedereen steeds weer een verrassing. Met veel kennis en handige tips gaan ze aan de slag en bloeit hun seksleven weer op! Lees meer

Lees nu verder: Tip. Word een supergoede minnaar