Bestel hier de instructie-video’s om een nog betere minnares te worden

VROUWELIJKE SEKSUALITEIT HOE WERKT DAT?

zorg dat ze graag bij je isVeel vrouwen weten niet precies wat hun eigen gebruiksaanwijzing is als het gaat om seksualiteit. Ze hebben vaak wel door dat ze knuffelen en samenzijn belangrijk vinden, maar hoe dat werkt met zin maken, controle loslaten en je sensueel kunnen voelen, is vaak nog nieuw. Lees hier alles over hoe je eigen seksualiteit werkt, en hoe je die kan inzetten zodat je meer geniet van seks.

 • Het echte voorspel is behoefte aan aandacht en intimiteit
 • Uit je hoofd, in je lijf
 • Zin in seks kun je (zelf) maken
 • Naakt voor de spiegel staan en blij wezen met je lichaam
 • Je vrouwelijk en sensueel voelen
 • Het vrouwelijk lichaam en seks, hoe werkt dat?

Het echte voorspel is behoefte aan aandacht en intimiteit

Veel vrouwen weten dat intimiteit belangrijk voor ze is in een relatie. Maar wist je ook dat hier eigenlijk het voorspel voor vrouwen al begint? Voor de meeste vrouwen begint verleiding en lekkere seks namelijk bij aandacht krijgen: niets zo fijn als een man die interesse in je toont, je complimentjes geeft en de tijd voor je neemt. Dat geeft je een goed gevoel, en maakt je meer ontspannen. Dat heb je weer nodig om zin te krijgen in seks.

Intimiteit is voor vrouwen dus niet iets anders dan seks, het is hetzelfde. Sterker nog: de beste seks heb je meestal als je ook een heel fijn contact hebt met iemand.

Wat kun je hiermee in je eigen seksleven? Romantische etentjes, lekkere massages, een goed gesprek: het zijn allemaal heel geschikte manieren voor een vrouw om uiteindelijk in the mood te komen. En goed nieuws: die kun je plannen. Maak dus tijd voor elkaar, en je zult eerder zin krijgen in seks.

Uit je hoofd, in je lijf. Leer loslaten en je overgeven aan je gevoel.

Is de afwas al gedaan? Dat meningsverschil met die vriendin al opgelost? Hoor ik de kinderen daar? Vrouwen hebben een hoofd vol to do-lijstjes en piekeren wat af. Bovendien kunnen ze heel snel schakelen. Het ene moment lig je nog gepassioneerd te zoenen, het andere bedenk je opeens dat de was nog opgehangen moet worden en ben je weer volledig ‘uit the mood’. Voor mannen totaal onbegrijpelijk (want als zij eenmaal zin hebben, dan houden ze meestal ook zin), maar voor vrouwen heel normaal.

Wil je zin hebben in seks? Dan is het belangrijk dat je de aandacht houdt bij je lichaam en de aanrakingen die je voelt. Als je denkt kan je niet voelen, dus blijf je maar middelmatig opgewonden. Pas als je de gedachtes uitschakelt word je pas echt opgewonden. Dan ga je pas echt genieten van seks. Volg mijn workshop en leer alles over loslaten. De sleutel voor de vrouwelijke opwinding!

Drie belangrijke tips om met je aandacht in je lijf te komen: zorg dat je geen afleiding hebt, laat de controle los en zie je man als echte vent.

Fuck yeah love

1. Zorg dat je geen afleiding hebt

Als je seks gaat hebben, zorg dan dat je niet snel afgeleid kunt worden. Doe je telefoon uit, ruim de kamer op en doe de kinderen uit logeren als je die hebt. Je kunt niet al je to-do-lijstjes in je hoofd afvinken, maar je kunt het jezelf wel makkelijker maken.

2. Laat de controle los

Heb je er al eens bij stilgestaan dat wij vrouwen continu bezig zijn om het anderen naar de zin te maken? Een goede vriendin zijn, een goede moeder, een goede collega en een goede dochter. Zorgen zit in ons bloed, en dat is mooi. Maar dat heeft als nadeel dat we continu ons best aan het doen zijn én het gevoel hebben dat de wereld vergaat als we dat eens zouden laten. Pfff, doodvermoeiend.

Oplossing?

Geef jezelf de tijd om van de seks te genieten, je hoeft nu even niets. Begin je vrijpartij met een ontspanningsmassage (zie ook ‘erotische massage’). Tijdens mijn workshop leer ik jou alles over het loslaten van je controle, dan pas kom je in hoge levels van opwinding.

3. Zie je man als echte vent

Door onze controle-drift zijn we ook geneigd om het leven van onze man te organiseren: “Heb je wel hier aan gedacht?”, “Wil je dat nog even doen? “Dat zou ik echt anders doen!”. Let er maar eens op hoe vaak je je man aan het bijsturen of bekritiseren bent. Voordat je het weet gedraag je je als zijn moeder, en voelt hij zich als je zoon. Niet echt opwindend. En behalve een moodkiller ook slecht voor de intimiteit in je relatie.

Oplossing?
Overgave: vertrouw erop dat zonder jouw invloed het ook heus wel goed komt. Misschien niet op jouw manier, maar toch. Daarmee straal je uit: ik respecteer je en je mag het op je eigen manier doen. Makkelijk? Niet altijd, maar het kan wel veel opleveren. Lees maar eens op www.surrenderedwife.com.

Zin in seks kun je (zelf) maken

Nee, dit is geen uitspraak van een gefrustreerde man. Dit is echt zo, zelfs door vrouwelijke seksuologen geadviseerd. Goed nieuws dus!

Dit leer jij tijdens mijn workshop voor vrouwen of stellen.

Geef je zintuigen sexy informatie

Hoe werkt dat precies? In het kort: als je er voor openstaat om opgewonden te worden, dan zal je ook sneller zin krijgen. Geef je zintuigen dus ‘sexy informatie’, en je zult merken dat je je ook sensueler zal voelen: denk aan seks, lees over seks, doe aan seks. Het werkt eigenlijk zoals bij een ‘oversekste puber’: die denkt continu aan seks door de golf van hormonen in zijn lichaam. En daardoor denkt hij dubbelzinnig: hij geeft een seksuele lading aan voorwerpen en situaties. En dat levert weer zin in seks op…

Als je verliefd bent, heb je automatisch zin in seks

Als je (nog) verliefd bent, dan gebeurt dat automatisch. Je wilt graag bij de ander zijn, en je vindt hem spannend. Daardoor sta je open voor seks, krijg je makkelijk zin in seks en ben je binnen mum van tijd opgewonden.

Langer bij elkaar betekent de motor warm laten draaien

Wat nu als je al langer bij elkaar bent? Dan heb je die stofjes niet meer vanzelf, en moet je een beetje meer je best doen om zin te krijgen in seks. Je moet de motor als het ware al een beetje warmdraaien door jezelf regelmatig in de stemming te brengen. Dan zal je tijdens contact met je partner ook eerder zin krijgen in seks met hem.

Neem samen met je partner een douche

Zelf ontdekken

Wat moet ik dan doen, om zin te krijgen, denk je vast. Dat zal je zelf moeten ontdekken, want dat verschilt namelijk per vrouw. Maar je kunt je eigen gebruiksaanwijzing leren kennen en ontdekken waar jij van in de stemming komt. Dat kun je dan regelmatig doen, zodat je ook sneller zin krijgt in seks met je partner.

Een paar suggesties

 • Raak jij in de stemming van je lichaam aanraken? Ga dan lekker uitgebreid douchen voordat hij thuiskomt en zeep je lichaam langzaam in, of geef elkaar een erotische massage. Maak het je makkelijk en gebruik daarbij deze online cursus erotische massage voor man en vrouw
 • Is muziek voor jou een belangrijke sfeermaker? Zet dan je meest verleidelijke cd’tje op bij je romantische etentje, zodat je niet meer van hem af kunt blijven.
 • Krijg jij zin door te lezen over seks, lees dan eens een erotisch verhaal, en stuur hem een berichtje dat je zin hebt om dat later uit te proberen…(voor een leeslijst met erotische boeken en films, kijk op www.seksualiteit.nl)
 • Ben je gevoelig voor geur? Vraag hem dan eens een lekker luchtje op te doen.
 • Erotische speeltjes uitzoeken voor elkaar, of een stout lingeriesetje kopen kunnen je ook zin geven. Kijk eens op websites als www.pabo.nl of www.christineleduc.nl.
 • Hou je van erotische beelden? Kijk dan eens een erotische film of (vrouwvriendelijke) porno.www.shespot.nl www.seksualiteit.nl.
 • Enneh dames, soloseks/masturberen is ook een goede manier om je seksuele motor warm te draaien en met seks bezig te zijn. Ook als je een relatie hebt!

Lees meer over zin maken op www.seksualiteit.nl

Naakt voor de spiegel staan en blij wezen met je lichaam

Ben jij blij met je lichaam? Als je naakt voor de spiegel staat, kun je er dan van genieten om ernaar te kijken? Voor veel vrouwen is dat lastig. Ze zijn kritisch en schamen zich voor hun blote lichaam.

Vrouwen zijn kritisch

Vrouwen leggen de lat hoog voor zichzelf en vinden dat ze perfect moeten zijn. Zijn ze dat niet, dan zijn ze al snel ontevreden. Te dikke billen? Dan voelt haar hele lichaam als te dik. Te kleine borsten? Dan vindt ze zichzelf niet vrouwelijk genoeg. Scheve tenen? Vreselijk!

Onzekerheid is een mood-killer

Door onzekerheid over je lichaam heb jij zelf vaak minder zin om te vrijen en je (letterlijk) bloot te geven. Het stomme is: anderen zijn vaak veel minder kritisch over jouw lichaam dan jijzelf. Maar onzekerheid kan je wel minder verleidelijk maken, omdat je je niet helemaal laat gaan.

Love your body

Hoe merk je dat in seks?

Veel vrouwen hebben moeite om hun blote lichaam te zien en daar trots op te zijn. Ze voelen zich geremd en kunnen zich moeilijk overgeven. Licht uit, deken er overheen. Voor jezelf is dat niet prettig en voor je partner ook niet. Mannen houden van vrouwen die lekker in vel zitten en genieten van hun lichaam, hoeveel putjes, puisjes of rolletjes er ook aan zitten. Sterker nog: ze zien die rolletjes en putjes niet eens, want ze kijken naar jou als compleet plaatje.

Oplossing?

 • Besteed positieve aandacht aan je lichaam
 • Neem de tijd om je lekker te wassen, in te smeren en mooi te maken
 • Ga regelmatig naar de kapper of de schoonheidsspecialist
 • Koop kleren die de sterke punten van je lichaam benadrukken
 • Draag ook mooi ondergoed, zodat je je lichaam leert zien als iets erotisch
 • Deel eens met je partner met welke lichaamsdelen je wél tevreden bent
 • Vraag hem welke delen van je lichaam hij mooi vindt. Beetje spannend misschien, maar goed voor je zelfvertrouwen!

Je zult zien: je kunt vriendinnen worden met je lichaam, en je veel makkelijker laten gaan in bed

Je vrouwelijk en sensueel voelen

Sluit aan bij het vorige punt: je vrouwelijk en sensueel voelen is heel belangrijk om zin te kunnen krijgen en je te laten gaan in seks. Om je man te verleiden en te plagen. Om je gewild te voelen en jezelf sexy te vinden.

Het vrouwelijk lichaam en seks, hoe werkt dat?

Wist je dat de seksualiteit van vrouwen echt anders is dan van mannen? Daardoor kunnen vrouwen het idee krijgen dat er iets mis is met hen en dat ze aseksueel zijn. Dat is niet zo! Vrouwen hebben gewoon een andere ‘gebruiksaanwijzing’.

Enkele tips waarmee je eigen lichaam beter leert kennen:

 • Opwinding kost tijd bij vrouwen. Vrouwen hebben wat meer opbouw nodig om in de stemming te komen en zich over te kunnen geven aan seks dan mannen. Neem dus ook de tijd en vraag je partner om de tijd voor jou te nemen (met lekker zoenen, strelen, je vasthouden).
 • KissOntdek je eigen erogene zones: weet jij eigenlijk welke plekken op je lichaam je opwindend vindt? Borsten en clitoris zijn vaak wel bekend, maar wist je dat voor veel vrouwen ook de hals, billen en onderbuik opwindend kunnen zijn? Doe de erotische massage. Dan ontdek je jouw erogene zones. Of bekijk het instructiefilmpje ‘erogene zones’
 • Begin zacht. Mannen zijn vaak to the point en kunnen je borsten en vagina nogal gericht en stevig aanraken. Zeker als je nog niet zo opgewonden bent, is dat niet zo lekker. Wat wel lekker is? Hele zachte aanrakingen. Probeer zelf maar eens: met je vingers over je schaamlippen en heel zacht langs je klitje. Dit voelt vaak veel intenser.

Persoonlijk advies en coaching

Wil je persoonlijk advies hoe je een goede minnaar kunt worden en je seksleven kunt verbeteren? Neem dan contact op met sekscoach Tania Mulder. Zij geeft advies en les aan mannen, vrouwen en stellen. Ze leert je het verschil tussen hoe mannen en vrouwen genieten van seks en geeft je veel tips en technieken om je seksleven te verbeteren.
Lees nu verder: Wat willen mannen in seksualiteit

Bestel hier de instructie-video’s om een nog betere minnares te worden